0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

KR Foundation uddeler i år 3 millioner og 5 millioner næste år til projekter indenfor Klimakommunikation. Et tiltrængt rygstød hvis man blandt andet skal tro Klimabevægelsen Danmark og XR Danmark, som i forrige uge protesterede over mangelfuld mediedækning af klimakrisen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny støttepulje: 250.000 kroner er på højkant til dit projekt om bedre klimakommunikation

Der er brug for ekstra støtte til lokale organisationer og ildsjæle. Der er også brug for støtte til nytænkende initiativer, lyder det fra Velux og KR Foundation, der samlet set donerer otte millioner kroner til projekter om klimakommunikation.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Velux-fondene har over de næste fem år afsat 320 millioner kroner til en række klimainitiativer i Danmark.

Under overskriften ’70i30’ vil fondene støtte en række sammenhængende klimainitiativer, der blandt andet skal frembringe ny viden, øge det folkelige engagement samt styrke børn og unges handlekompetencer.

Som led i dette fremstød er der også afsat 23 millioner samlet set over de næste fem år til den såkaldte Kommunikationspulje.

»Der er et behov for mere og bedre kommunikation om klimaet, så flere danskere informeres om udfordringerne og mulighederne, og så flere engageres i konkrete handlinger,« siger Connie Hedegaard, forkvinde for KR Foundation, til Klimamonitor.

KR Foundation administrerer den nye pulje. Og har du allerede et godt klimaprojekt kørende eller et nyt rumsterende i din kreative frontallap, så er det med sporenstregs at forfatte en ansøgning om interessetilkendegivelse for økonomisk støtte.

»Der findes allerede mange gode initiativer i Danmark, som godt kunne bruge lidt ekstra støtte, så de kan nå bredere ud,« siger Connie Hedegaard.

Og vigtigt; en ansøgning skal sendes til KR Foundation inden fredag 18. juni kl. 10.00.

Til gengæld vanker der 25.000-250.000 kroner i støtte til klimakommunikation, hvis din ansøgning kommer videre og endeligt får et godkendt stempel.

Udnytte momentum

Ét af formålene med kommunikationspuljen er at støtte de mange, lokale organisationer og ildsjæle, der ønsker at bidrage til at realisere de danske klimamål, som er formaliseret i Klimaloven.

Et andet formål er at støtte nytænkende kommunikationsinitiativer, som kan nå ud til målgrupper, der normalvis ikke er en del af samtalen om klimaet .

»Klimakrisen er vores tids største udfordring. Og med den udfordring kommer en unik mulighed for at samles om en fælles vision for en bæredygtig fremtid. Det er der ret meget energi i. For at vi kan bevare det momentum, der er lige nu, er det vigtigt, at det er stærke og videnskabeligt funderede budskaber, der præger klimadebatten,« Jakob Nielsen, kommunikationsdirektør KR Foundation, til Klimamonitor.

Overvejer du at søge puljen, kan du læse mere her. Herunder bringer vi også et oprids af de formalia, som ansøgere skal opfylde.

Alle not-for-profit organisationer med aktiviteter relateret til klimahandling kan ansøge. Men ansøgere skal leve op til følgende krav:

 • Ansøger skal have viden om områder, der spiller en vigtig rolle i realiseringen af det danske reduktionsmål, eller et samarbejde med organisationer, der har denne viden. Disse områder kan være de sektorer, der er omfattet af den nationale klimahandlingsplan, fx affald, transport, energi, byggeri og industri, eller det kan være sektorer, der endnu ikke er beskrevet i de nationale strategier, fx landbrug og fødevareproduktion.
 • Ansøger skal have en vis erfaring med at have deltage konstruktivt i den danske klimadebat.
 • Ansøger skal have forståelse af Danmarks rolle i skabelsen af klimahandling i Europa og globalt.

Du kan ansøge om støtte til alle typer af kommunikationsaktiviteter, der bidrager til at skabe handling for klimaet, og som støtter op om realiseringen af de danske reduktionsmål. Det kan være projekter, der:

 • udvikler og afprøver nye måder at mobilisere borgere til lokale klimaprojekter
 • arbejder med eksperimentelle kommunikations- og dialogformer
 • udvikler kommunikationskompetencer i en organisation med det formål at skalere et lokalt initiativ til nationalt og/eller regionalt niveau

Alle kommunikationsaktiviteter skal være fakta- og videnskabsbaserede og fokusere på at mobilisere målgruppen til klimahandling. Derudover skal projektet leve op til følgende krav:

 • Projektet skal have fokus på initiativer og dagsordener, der bidrager til at opfylde Danmarks klimamål om 70 procents reduktion af drivhusgasudledningerne i 2030.
 • Projektet skal engagere interessentgrupper, der spiller en vigtig rolle i realiseringen af det danske reduktionsmål. Dette kan være bredere samfundsgrupper eller specifikke målgrupper med specialiseret viden eller indflydelse.

Hurtig ansøgning

Og igen: Lyder det spændende med en pose penge til dit klimaprojekt, så skal du straks igang. Deadline for interessetilkendegivelsen er fredag 18. juni kl. 10.00.

For at ansøge KR Foundations kommunikationspulje skal du i første omgang udfylde en helt kort interessetilkendegivelse. Den må maksimalt være 1400 tegn og kan udfyldes på dette link.

Senest den 2. juli får ansøgere så et svar på interessetilkendegivelsen. Her får ansøgere enten et afslag eller en invitation til at skrive en fuld ansøgning. Hvis du bliver inviteret til at skrive en ansøgning, skal der udarbejdes en mere detaljeret ansøgning, som dog maksimalt må være fire sider lang + bilag.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce