0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Odense Kommune
PR-foto: Odense Kommune
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klimatilpasning giver Odense et nyt engområde

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Odense har fået et stort, nyt naturområde ved Seden Strandby. Området er samtidig et naturbaseret klimatilpasningsprojekt, som er støttet af EU’s Horizon 2020-program og statens pulje til projekter.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet er et bud på en løsning med naturbaseret klimatilpasning, som giver mere plads til naturen, mens ejendomme og værdier bliver sikret.

På østsiden af Seden Strandby er det gamle dige blevet fjernet og erstattet med et nyt og tilbagetrukket. Dermed er der skabt en større strandeng, hvor vandet kan brede sig. Oversvømmelser og stormflod bliver hermed forebygget, mens padder og fugle har fået nye levesteder.

Projektet er et demonstrationsprojekt, som skal vise, hvordan det er muligt at lave klimatilpasning, som forbedrer naturen. Derfor har Odense Kommune fået finansieret en stor del af udgiften, som samlet set bliver på 6 millioner kroner, hvoraf EU og staten betaler mere end 4,5 millioner kroner.

»Vi har taget et stort skridt mod klimasikringen af Seden Strandby, og Odense har fået mere bynær natur, som vi vil gøre mere tilgængeligt i den kommende tid. Der er blevet tænkt på dyrelivet og biodiversiteten i området, og vi har høstet erfaringer, som vi måske kan bruge andre steder i kommunen. Samtidig må jeg også rose forvaltningen for at have lavet et projekt, som har tiltrukket sig stor interesse og finansiering udefra,« siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) i pressemeddelelsen.

I stedet for 3 meter høj mur

Projektet består ikke kun af et tilbagetrukket dige, men også af et genslynget vandløb, nye levesteder for strandtudsen og tidligere lavninger, der er genetableret og skiftet fra dyrkede arealer til græsningsarealer.

Dermed er der skabt nye og bedre betingelse for et rigt dyreliv.

Havde Odense ikke valgt den naturbaserede klimatilpasning, havde man været nødsaget til at bygge et tre meter højt dige ved kysten. En løsning, der ikke havde ikke medført forbedringer for dyrelivet ved fjorden, skriver Odense Kommune i pressemeddelelsen.

Et nyanlagt stisystem ser dagens lys i foråret samtidig med infotavler og fugletårne, så det bliver muligt at få fuldt udbytte af den nye strandeng.

Artiklen er oprindelig bragt i Byrummonitor.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden