0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Alexandra Freltoft kommer med opråb til bestyrelsesvalget i P+ Pension.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.klimamonitor@pol.dk

Medlem i P+ Pension: Fra nu af bør vores pensionskasse kun investere i selskaber, der bidrager til bæredygtig udvikling

Den 6. april skal der vælges ny bestyrelse i P+ Pension. Pensionskassen har været gennem en proces med at afhænde fossile investeringer. Nu skal det næste skridt tages: Alle investeringer bør screenes for, om de aktivt bidrager til en mere bæredygtig verden, skriver medlem og debattør Alexandra Freltoft i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Stands ulykken, er de to første ord på det lille røde visitkort, jeg fik med hjem fra et førstehjælpskursus. Nedenunder står: Giv livreddende førstehjælp.

Først skal man sikre, at ulykken ikke eskalerer, straks efter skal man gøre, hvad man kan for at udbedre skaderne.

Medlemmerne i P+ Pension kom til sidste generalforsamling med et utvetydigt budskab:

Aktier i fossile virksomheder skulle frasælges.

Vi medlemmer har tilsammen 135 mia. kr. opsparet hos P+, og vores pensionspenge skal ikke finansiere yderligere afbrænding af fossile brændsler og dermed en eskalering af klimakrisen.

Alt andet end et frasalg vil være decideret uforsvarligt.

Derfor er det dejligt at se, at medlemsdemokratiet virker, og at P+ nu har frasolgt alle aktier i kul og afviklet investeringerne i 30 ud af 34 store olieselskaber.

Vi er med andre ord godt i gang med første fase: Stands ulykken.

Men hvis vi stopper her, dumper vi førstehjælpskurset. Første skridt var at afvikle de uansvarlige investeringer, næste fase er at gå i gang med den reelle førstehjælp og skabe en ansvarlig investeringsprofil. Midt i klimakrisen har vi alle et ansvar for at bidrage med det, vi kan, og det gælder også pensionsselskaber, for hvad er en pension værd, hvis fremtiden smuldrer?

Fase to handler altså om aktivt at investere i selskaber, der bidrager til bæredygtig udvikling. Og det er her, det bliver interessant, for det er her, vi kan være med til at forme fremtiden.

Hvis det stod til mig, skulle samtlige investeringsposter screenes for, om de faktisk er med til at bidrage til en bæredygtig verden. Her kan man oplagt bruge FNs Verdensmål som referencepunkt. For hvert selskab må vi stille spørgsmålet:

Har denne virksomhed potentialet til at gøre verden til et bedre sted?

Demokratiet virkede sidste gang, så lad os igen gå til stemmeurnerne den 6. april, hvor en ny bestyrelse skal vælges ind i P+ pension.

Lad os puste liv i de 135 milliarder kroner, for en pension er en langsigtet investering, og det bedste vi kan investere i lige nu er en bæredygtig fremtid.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.klimamonitor@pol.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden